Vi kommer att testa vad vi tror är den mest lokala surströmmingen i vårt område, nämligen Lars-Ivar Hållstrands inläggningar – både som fileer och hela.
Lars-Ivar har gått i lära hos Jan Wahlström i Utvalnäs och fått bra bedömningar i olika tester. Lars-Ivar har sitt företag i Fagerviken Norduppland. Tyvärr har Lars-Ivar själv förhinder att närvara, men vi ser fram emot att äver kunna presentera tillfällen då han är med och berättar historien om hans produkt.
Vi testar surströmmingen i sällskap med traditionella tillbehör som mandelpotatis, lök, mjukt och hårt tunnbröd, messmör, ost och tomater.
Dryck: lättöl alt mellanöl. För den som önskar valbara småflaskor med snapsar köpas på plats.
Vi avslutar måltiden med kaffe och en kaka.
Plats: Kollektivhuset Blomstret Batterigatan 14, Gävle
Pris: 100 kr för medlemmar 125 för icke medlemmar.
Betalas in iförväg till Slow Foods konto 384-4305 obs ange ditt namn och aktivitet
Anmälan senast onsdagen den 20 augusti till Mia Eriksson på miaeriksson@yahoo.com
Välkomna till en kväll där vi sjunger äter och njuter tillsammans med en av höstens uppskattade delikatesser!!!