Our goal is humble: to change how we think about food in every country.
Slow Food är en internationell förening som arbetar för att stimulera ren, god och rättvis mathållning i hela världen.
25 januari
Vi bjuder in till en Slow Träff under temat ”Our goal is humble: to change how we think about food in every country” – en kväll med dagsaktuell information om vad som händer inom Slow Food rörelsen i världen.
En opretentiös kväll med information, bubbel och tilltugg.
Plats: Medborgarskolan, Drottninggatan 23, Gävle
Tid: kl. 18:30
Kostnad: Fri entré
7 februari
Föreläsningskväll – ”Hållbara Städer”
Föreläsare: Stephan Barthel och My Sellber
Plats: Högskolan i Gävle
Tid: kl. 15:00
Arrangörer: Omställning Gävle och HiG
Kostnad: Fri entré
22 februari
Årsmöte – Årsmöteshandlingar
Plats: Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle
Årsmöte: kl. 18:00 – 19:00
Middag: kl. 19:00 – 21:00
Meny: Liten förrätt, varmrätt inkl 1 glas vin, kaffe/te och liten tryffel
Kostnad: För medlem 300:-, ej medlem 495:-
14 mars
Föreläsningskväll – ”Den stora ätstörningen”
Föreläsare: Gunna Rundgren
Plats: Högskolan i Gävle kl. 15:00
Plats: Furusalen, Silvanum kl. 18:30
Arrangör: Omställning Gävle
Kostnad: Fri entré
20 mars
Diskussionskväll – Vi visar filmen ”Sockerfilmen”, diskuterar och äter en liten måltid tillsammans. Vi bjuder på soppa, bröd, ost, te och kaka.
Plats: Medborgarskolan, Drottninggatan 23, Gävle
Tid: kl. 18:00 – 21:00
Kostnad: Fri entré
9 april
Föreläsningskväll – ”Naturens Skafferi” med Gertrud Edström, Vårt Skafferi Sverige. En föreläsning om näringsrik mat från skog och mark.
Plats: Furusalen, Silvanum, Kungsbäcksvägen 32, Gävle
Tid: kl. 18:30 – 20:00
Kostnad: Fri entré
27 – 29 april
Terra Madre i Köpenhamn – Slow Food Gästrikland kommer i samarbete med MatVärden att arbeta för att presentera lokal mat från regionen, med tradition och innovation i Köpenhamn.
3 maj
Historieätarna i samarbete med Länsmuseet – Vi bjuder in till en historisk matmarknad, där lokala producenter erbjuder produkter med anknytning till gästrikländsk mattradition.
Här finns historiska delikatesser som sandelsill, äppelsmör och kalvdans.
Leta fram torgkorgen och kom till museet, gärna i kläder från förr.
Plats: Länsmuseet, Södra Strandgatan 20, Gävle
Tid: kl. 18:30
Kostnad: Fri entré
14 juni
Slow Träff på restaurang
28 alt. 29 juli
Studiebesök på Böle Grönsaker – Ram odlar grönsakerna på friland, det vill säga utomhus på åkermark. Odlingen är ekologisk och KRAV-certifierad.
Nu får vi möjlighet att besöka Ram och hans odlingar.
Ram berättar om sin verksamhet och visar oss runt. Vi får också möjlighet att köpa hans fantastiska grönsaker. Vi samåker till Böle så långt som möjligt.
15 augusti
Slow Träff Kräftskiva
Plats: Nyösters torp, Margareta Johanssons väg, Gävle
Tid: kl. 18:30 – 21:00
Kostnad: För medlem 150:-, ej medlem 250:-
Öl och snaps kommer att finnas till självkostnadspris.
1 september
Slow Träff – Resa till Solgårdskrogen, Nittsjö (utanför Rättvik)
Stabergs Barockträdgård (strax före Falun)
Kostnad: Mer information kommer
7 – 8 september
Matmarknad i Växjö – Vår ambition är att besöka en av Sveriges finaste matmarknader under två dagar och om möjligt träffa Slow Foodare från andra delar av Sverige.
20 – 24 september
Terra Madre, Salone Del Gusto i Turin – Genomförs vart annat år i Turin och är en mycket stor och viktig matmarknad som samlar producenter från 150 länder. Slow Food Gästrikland har som ambition att sända tre delegater, fler om vi får större tilldelning.
18 oktober
Slow Träff – Konserthuset Gourmet Blå
9 december
Terra Madre Day – Vi önskar få in förslag på en trevlig aktivitet
Obs! Mer information kommer. Ändringar i programmet kan ske.
Väl mött till ett spännande Slow Food 2018!
Styrelsen Slow Food Gästrikland