Hej, alla kära Slow Food medlemmar!
Den 8 september kommer vi tillsammans med lokala producenter och Länsmuseet Gävleborg att genomföra det tredje ”Historieätandet”.
Det ska bli så jätteroligt. I år är vi utomhus i ett stort tält.
Vi bifogar information kring detta arrangemang och hoppas att
ni kommer och träffar oss där och att ni hjälper oss att sprida
informationen om evenemanget.
I oktober kommer vi att genomföra en kurs i korvtillverkning
tillsammans med Peter Hedman, en pensionerad slaktare.
Vi kommer att få lära oss att tillverka en gudomlig god falukorv
och grillkorv av viltkött.
Kursen genomförs i Åmot, (vi hjälps åt med transporten) och är ca 5-6 timmar. Kostnad 450:-/person. Du får med dig ca 2 kg korv hem.
Max 6 personer per tillfället.
Nu önskar vi veta om du är intresserad av att delta så att vi vet hur många tillfällen vi ska boka.
Den 19 september åker vi på studiebesök till Lars Persgården.
Ha det gott så länge så ses vi snart.
Gertrud pua styrelsen Slow Food Gästrikland
Brev till medlemmar 8 2021 i pdf